×

Change Language

FI EN
×
×

Puupietari Oy

Yritys

Puupietari Oy on vuonna 1997 perustettu perheyritys ja yksi Suomen suurimmista puunjalostajista ikkunateollisuuteen. Markkina-alueena on Suomi ja Eurooppa.

Puupietarin toiminta alkoi 1990-luvulla pienestä kenttäsahasta. Martti Pietarisella oli visio ja tahto ruveta valmistamaan kestävämpiä puuaihioita sekä kehittämään siihen liittyvää liiketoimintaa ja luomaan työpaikkoja. Puupietari Oy:n toimitilat sijaitsevat edelleen Liperin Vaiviossa, johon Martti ne aikoinaan perusti.

Puupietari kehitti ensimmäisten joukossa Suomessa sormijatketut ovi-, ikkuna- ja listateollisuuden komponentit. Sormijatkettujen aihioiden valmistamiseen päädyttiin, kun niiden huomattiin olevan tasalaatuisempia ja kestävämpiä. Missiona oli luoda aihioita, jotka kestävät sukupolvelta toiselle. Sama missio ohjaa yrityksen liiketoimintaa edelleen.

Vuonna 2015 tehdyn sukupolvenvaihdoksen myötä yrityksen johto siirtyi perustajalta Martti Pietariselta hänen pojilleen Heikki ja Matti Pietariselle, jotka jatkavat Martin visioihin perustuvia liiketoiminnan tavoitteita ja kehittävät niitä nyt ja tulevaisuudessa. Puupietarin toiminnassa yhdistyvät vahva alan kokemus ja osaaminen. Jatkuva kehittäminen ja uusien innovaatioiden luominen sekä tuotannon tehostaminen ovat Puupietarin toimintaperiaatteita.

Yrityksen toiminnan yksi perusperiaatteista on luonnon arvostaminen ja suojelu. Itsessään puu on materiaalina jo huomattavasti ekologisempi vaihtoehto kuin vaihtoehtoiset materiaalit, mutta tuotannossa otetaan huomioon ja selvitetään aina energiatehokkaimmat vaihtoehdot. Tuotteiden valmistuksen ohessa syntyvä sahajauho ja puru jatkojalostetaan lämpölaitosten käytettäväksi briketiksi PP Energy Oy:n tuotteiden kautta.